La calade des candoux

Chambre d'hotes - Te gast bij Belgen - Bed & Breakfast

Over Ons

René

Reizen zit bij hem in het bloed, maar hij bleef... Na zijn loopbaan als ziekenhuisapotheker begon  hij samen met zijn zoon een bakkerij ! Hij leerde in Brugge lekkere broodjes te bakken en het werd een succes.
Koken zit bij hem in het bloed. Eerst in het week-end en als er gasten kwamen, sinds jaren kookt hij iedere dag.
Zijn gerechten zijn zeer verzorgd, verse producten en steeds verrassend. Hij krijgt er steeds meer erkenning voor.

CookMagazine www.cookmagazine.be

Ginette

Haar gastvrijheid, opmerkzaamheid en spontaneïteit zijn treffend. Als verpleegster is hygiëne een must; de kamers zijn kraaknet en iedere dag worden de bedden opgemaakt volgens de regels van de kunst.
Haar ontbijttafel is een streling voor het oog, iedere dag komen andere zelfgemaakte confituren op tafel, en het beleg varieert steeds. Een eitje openen is al een ervaring op zich!

Ginette en René leven zich uit in hun "chambre d'hotes"
Voor Ginette was de mas " La Calade " een coup de coeur " René was iets minder enthousiast, hij zag hoeveel werk er op hem te wachten lag.
Binnen werd praktisch alles veranderd, een kelder werd bijgebouwd en daarop twee badkamers . De Pigeonnier werd bijgebouwd en alle binneninrichting deed hij zelf.
Buiten werd het zwembad in een nieuw kleedje gezet, de tuin werd door aankopen uitgebreid tot ruim 5000m², een petanquebaan en een lotusvijver werden aangelegd.
Het eindresultaat is een juweeltje.

BouillabaisseHet diner is een ware belevenis, René volgde lessen in het "Institut Régional" over de Provençaalse keuken. De echte bouillabaisse, de bourride, brandade en andere Provençaalse gerechten worden door Ginette volgens de regels van de kunst geserveerd terwijl René tevens zorgt voor de gepaste wijnen. Een "ster" waard volgens onze gasten.
De prijs is ALL-IN, vanaf aperitief tot de koffie, ook de wijnen zijn inbegrepen. Prijs 35 euro per persoon.

Adres : lacalade@hotmail.com